att få känna glädje..

vad är glädje?, vad är kärlek?, vad är värme?, vad är närhet?

vilka fruktansvärt exsistensiella frågor, egentligen kanske är helt självklara för vissa, och för vissa andra så är det mer frågande. Vad dem här frågorna är för mig behöver de inte vara för andra.

Vad är det så får en att känna glädje? Att omringa sig med människor som ständigt pratar problem utan att ha ett mål eller en motivation till att göra sin situation bättre. Att känna glädje genom andra människor, ex arbetskamrater, vännen, sin livskamrat utan att känna någon glädje själv?

Nä vi måste känna glädjen genom oss själva, vad gör just mig glad? Vad får mig att utvecklas som människa?`Är det genom andras bekräftelser eller genom att man bekräftar sig själv? Att söka glädje genom att andra bekräftar en kan ofta göra att man bara gör saker och ting för andra, att man glömmer sig själv. Att visa sig duktig och tro att man blir en människa baserat på vad det är man gör och sina prestationer, och inte för den man är.

Tänk om vi skulle kunna tänka annorlunda, vilket också går, inte bara som jag säger, utan det går verkligen. Det tar sin tid, men om man verkligen vill så går det.
Tänk att komma hem efter en dag på jobbet och känna att dagen har gett en själv någonting, Du har inte bara gett själv, utan det man har gjort, har gjort att man har utvecklats själv. Du klappar dig själv på axeln och säger "det där gjorde du riktigt bra" och om andra har uppmärksammat något du har gjort så ta åt dig utav berömmet.

Att ständigt vara besatt av tanken att vara behövd, att andra ska tycka om en för det man gör, att hitta lösningar på andra problem, det blir bara en ond cirkel tillslut.

Nä säg till dig själv att du är en bra person, omge dig med människor som ger dig något, som vill utvecklas och som blickar framåt, som inte är stängda utan visar total öppenhet, närhet och kärlek. Slå ner muren du har framför dig och visa den fina människan inom och utom dig.

Tänk vad mycket positivt som händer när vi börjar att tänka på ett annorlunda mycket mer positivt sätt;)

Baaaj o sånt!
/Jange


Kommentarer
Postat av: Jessica

Tänkvärda ord! :) Borde väl bli bättre på det där med att berömma mig själv.;)



sv: haha du, en man?! Nänä du är och förblir en fjolla. ;)Visst är det så? :)

Kul att du gillar min blogg också, trodde inte du läste den så flitigt längre. ;)

2010-09-27 @ 23:56:25
URL: http://fliiingan.blogg.se/
Postat av: Cissi

Låter som mötet fick igång tankarna på dig vännen!

kram

2010-09-28 @ 14:44:08
Postat av: Bippsson

Vad du är klok! :)

2010-10-08 @ 19:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0